Peptider

PEPTIDER - HVA DE GJØR FOR HUDEN DIN

Peptider er naturlige, cellekommuniserende ingredienser som hjelper til med å opprettholde en ungdommelig og sunn hud i balanse, ved å stimulere hudcellene til å fungere på ulike måter. Man kan nesten si at de ”lærer” huden å fungere som den yngre versjonen av seg selv. Peptider består av korte aminosyrekjeder og er, enkelt forklart, små fragmenter av proteiner som finnes i huden.

 

Peptider - hva de gjør for huden din

Trenger du hjelp til å finne de rette produktene for din hud? 

Peptider i hudpleie

Det finnes mange ulike peptider som brukes innen hudpleie i dag. Dette kommer av at hver peptid har en unik oppgave – litt som en nøkkel som kun passer i en lås. Det finnes peptider som øker hudens fasthet, forbedrer fuktbalansen, glatter ut rynker, minsker sensitiviteten, øker eksfolieringsprosessen eller jevner ut hudtonen. For å få ut maksimalt fra peptidene i din hudpleierutine, sats på en kombinasjon av ulike typer som retter seg mot dine ulike problemområder.

 

Boost peptidene!

Peptider fungerer best sammen med andre pleiende ingredienser, som aminosyrer, antioksidanter og fuktighetsgivende emner, som hyaluronsyre. Siden peptider styrker hudbarrieren er de utmerket å legge til i rutinen dersom du bruker retinol (eller andre typer A-vitamin). Noen sensitive hudtyper kan av og til være for svake for A-vitamin, men med en sterk barriere kan det være mulig å bruke det likevel.

 

Hvordan vet jeg om produktene mine inneholder peptider?

Siden peptider bare er et samlingsnavn for en stor gruppe ingredienser, er det ikke alltid lett å identifisere de i produkter. Let i ingredienslisten etter navn som Palmitoyl Oligopeptide (også kjent som Matrixyl, et neuropeptid som reduserer fine linjer), Acetyl Hexapeptide (Argireline, et muskelavslappende peptid), Palmitoyl Tripeptide (et peptid som øker hudens fasthet), Myristoyl Pentapeptide (et peptid som øker hudens fuktnivå) eller Hexanoyl Dipeptide (et cellefornyende peptid).      produkter med peptider